Mastroianni

150.00490.00

Print reprodukció, prémium glicléé nyomtatás vászonra

100 x 50 cm

Karton csőben szállítva vagy vakrámára feszítve

Életút festmény sorozatom része, ahol egy ismert személyt önmagával egy térbe és egy időbe helyezek életének különböző szakaszaiból.

Kiürítés
Cikkszám: N/A Kategória: Címkék: , , ,

Hogyan született az ötlet?

2006-ban a Miskolci Nemzetközi Operafesztiválra kiírt “Bartók – Csak tiszta forrásból” c. grafikai pályázatra született meg az alapötlet. Számomra nincsenek határok a különböző kreatív alkotói munkák között, sőt, inspirálólag hatnak egymásra a művészi, tervezői területek. A Bartók anyagba belemerülve alkotás közben a tervezőgrafikai gondolkodás érvényesült, ennek eredményeként állt össze először ezen az új, meghatározó módon az “egyszemélyes társaság”2006-ban a Miskolci Grafikai Biennálé zsűrizett, válogatott “Bartók” kiállításán került bemutatásra a grafika, a klasszikus anyagba bekerült “Ékszerképek” könyvem mellett. Emlékeket idéző öröm ma is visszatekinteni a kiállítás képeire a katalógusban.

Hogy alakult a folytatás?

2 évvel később meghívást kaptam Olaszországba, Conselvébe, Jászberény testvérvárosába egy kiállításra. Egyértelmű volt, hogy a Bartók kép lényegét nem fogják felismerni, így olyan személyeket kerestem további ábrázoláshoz, akik Itáliában, de az egész világ időbe helyezetk különböző életszakaszaiból. on is ismertek. Ekkor formálódótt át technikailag a kivitelezés, azaz a computergrafika alapján készült digitális print még egy összefogó elemet és felületet kap, olajfestékkel kerül átdolgozásra. Megszületett a Mastroianni és a Puskás festmény.

További információk

Tömeg N/A
Méretek N/A
Méret

, ,

Print

,